Barcelona

El president de la Generalitat anuncia que Catalunya reduirà un 20% les emissions de CO2

José Montilla ha anunciat que el govern es compromet a complir el compromís de la Unió Europea per lluitar contra el canvi climàtic i que es coneix com el "triple 20". Això suposa reduir un 20% les emissions de gasos contaminants l'any 2020 i generar el 20% d'energia mitjançant fonts renovables, a més de produir un estalvi energètic del mateix percentatge. El president de la Generalitat ha avançat aquest compromís en una conferència sobre canvi climàtic que s'ha fet aquest dijous a Barcelona, a pocs dies de la participació de Montilla en la cimera que es fa a Copenhaguen.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha compromès a reduir en un 20% les emissions contaminants de Catalunya l'any 2020. Montilla ha explicat aquest repte del govern en una conferència sobre canvi climàtic a Barcelona que s'ha fet aquest dijous, quan falten pocs dies perquè Montilla participi en la cimera sobre el clima que es fa a Copenhaguen. Es preveu que hi intervingui el 15 de desembre.

El president de la Generalitat també ha afirmat que aquest objectiu podria ser més ambiciós si els líders mundials reunits a Copenhaguen acorden una major reducció de les emissions contaminants.

La participació de Montilla a la cimera que es fa a la capital danesa es farà en el marc de les activitats d'un "lobby" que pretén aconseguir la participació de governs locals i regionals en les mesures per fer front al canvi climàtic.
Anar al contingut