Madrid

El president de la CEOE adverteix que molts empresaris catalans estan virant cap al sobiranisme

El president de la CEOE, Joan Rosell, ha explicat aquest dimarts que bona part de l'empresariat català està virant cap al sobiranisme. Per això aposta per refer ponts davant d'una situació que veu molt preocupant. Rosell ho ha dit durant una compareixença informativa.

RedaccióActualitzat

El president de la CEOE, Joan Rosell, avisa que que els empresaris catalans "viren" cap a tendències cada cop més sobiranistes. Rosell veu aquesta situació amb una "gran preocupació". Durant una compareixença informativa a Madrid, el president de la patronal espanyola ha dit: "La societat catalana i els empresaris catalans no són extraterrestres, estan virant la seva posició cap a cert sobiranisme, i això és preocupant." Segons Rosell, els empresaris estan en el dilema d'anteposar els interessos de les seves companyies a la seva opinió política i social.

Joan Rosell ha explicat que les enquestes del 2010 mostraven que el sentiment sobiranista representava el 20% de la població catalana, una xifra que pràcticament s'ha duplicat. A més, Rosell creu que el distanciament entre la societat catalana i l'espanyola ha augmentat: "Aquests fets són tan greus que poden provocar tensions de tota mena", i reclama que es faci política "amb majúscules". El president de la CEOE afirma que és "urgent" refer els ponts i assegura que la patronal farà tots els possibles perquè els polítics parlin i intentin reconduir la situació.

Tot i això, Rosell diu que la CEOE no està detectant cap boicot als productes catalans per part de la societat espanyola, ni cap deslocalització d'empreses catalanes davant el procés sobiranista.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut