Detenció de l'expresident de Guatemala, Otto Pérez Molina
Detenció de l'expresident de Guatemala, Otto Pérez Molina

El president de Guatemala, a presó per la seva implicació en un cas de corrupció

Otto Pérez Molina havia presentat la dimissió del càrrec poques hores abans, després que el Parlament li retirés la immunitat

Actualitzat

Presó provisional per al president de Guatemala, Otto Pérez Molina, per la seva presumpta implicació en una xarxa de corrupció. La fiscalia li imputa els delictes d'associació il·lícita, suborn passiu i frau duaner.

El jutge ha justificat l'ordre de presó per a Pérez Molina pel risc de fuga i perquè, ha dit, vol garantir la seva seguretat i que aquest divendres pugui continuar la declaració judicial. Otto Pérez Molina havia renunciat poques hores abans al càrrec de president per la forta pressió popular i després que el Parlament li hagués retirat la immunitat.

El fins ara vicepresident, l'advocat Alejandro Maldonado, serà el substitut de Pérez Molina fins a la celebració de les eleccions, diumenge que ve.

El nou president, Alejandro Maldonado, és un notari i advocat de 79 anys, que fins fa poc era un dels cinc membres del Tribunal Constitucional de Guatemala. Des del mes de maig, Maldonado exercia com a vicepresident del país, en lloc de l'empresonada Roxana Baldetti, també imputada en el mateix cas de corrupció que ara ha portat el president a la presó.

L'empresonament d'Otto Pérez Molina arriba només tres dies abans de les eleccions presidencials. Just aquest diumenge Guatemala anirà a les urnes per triar el nou cap d'estat, en unes eleccions que són també legislatives i municipals.

Anar al contingut