Barcelona

El president de C's s'uneix a la concentració contra el règim cubà i critica que la resta de partits se'n desentenguin

Aquest dissabte al matí s'ha fet una concentració contra la repressió política de Raúl Castro davant del consolat cubà a Barcelona. A les crítiques ciutadanes contra la repressió política que exerceix el règim de Cuba s'hi ha sumat el dirigent de C's, Albert Rivera. Davant del consolat cubà de Barcelona, el polític ha recriminat altres partits, com PP i PSC, de "mirar cap a l'altre costat" a l'hora de posicionar-se sobre el conflicte cubà.

Actualitzat
Rivera considera que C's és l'únic partit que reconeix "allò que molts ciutadans pensen" sobre la política cubana. En un comunicat, el president de la formació ha assegurat que el règim castrista tan sols s'acabarà si els "ciutadans de països democràtics prenen consciència de la greu situació de violació de drets humans" a Cuba. El president de C's ha demanat solidaritat amb el poble cubà, però no amb els germans Castro.

Parlamentaris europeus amb la dissidència cubana

La protesta a Barcelona coincideix amb la creació d'un grup permanent de treball, per donar suport i protegir la dissidència cubana, format per parlamentaris conservadors d'Espanya, Portugal, Lituània i Polònia. La formació vol exigir l'alliberament dels presos polítics a l'illa i s'ha gestat en el seminari "Europeus en solidaritat a Cuba", organitzat per la Fundació Walesa, que ha convidat l'expresident polonès, Lech Walesa, i altres figures vinculades al moviment opositor contra el règim castrista.

S'ha compromès a denunciar, en els seus parlaments, els actes del govern cubà que impedeixin l'exercici de les llibertats individuals i col·lectives. També s'han compromès a donar suport a les activitats de la dissidència i a intentar controlar les mesures repressives del règim castrista.

La mesura contrasta amb la condecoració que aquest dissabte ha atorgat el president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, a Fidel Castro per les ajudes rebudes pel règim cubà després de l'accident nuclear de Txernòbil.


Anar al contingut