Bogotà

El president de Colòmbia agraeix el paper de les institucions catalanes en el procés de pau

Juan Manuel Santos ha fet una crida als milers de colombians que viuen a Catalunya, Aragó i Andorra perquè aquest diumenge participin en el referèndum

RedaccióActualitzat

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha fet una crida als aproximadament 17.000 colombians amb dret de vot que viuen a Catalunya, Aragó i Andorra perquè vagin a les urnes aquest diumenge per participar en el referèndum sobre el procés de pau. Podran votar al consolat colombià a Barcelona. Santos ho ha aprofitat també per agrair la col·laboració de les institucions catalanes en el procés de pau.

"Vull saludar les autoritats del Parlament, la Generalitat i l'Ajuntament, que els acompanya. També saludo les organitzacions socials i cíviques, els centres de pensament, com l'Institut Català Internacional per la Pau, les universitats i la comunitat internacional en el seu conjunt, que ha participat activament en aquest moment històric que viu Colòmbia."

Santos ha recordat que molta gent va haver de marxar del país pel conflicte i ara els convida a tornar a casa a viure aquesta nova etapa.

Mentrestant, aquesta matinada, les FARC han començat a entregar explosius a la missió de l'ONU. Per tant, el procés de desarmament està en marxa. Aquest dilluns, el govern colombià i les FARC van firmar l'acord de pau després de mig segle de guerra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut