Herrera, a la dreta, durant una reunió dels populars de Castella i Lleó. (Foto: EFE)
Herrera, a la dreta, durant una reunió dels populars de Castella i Lleó. (Foto: EFE)
El Burgo de Osma

El president de Castella i Lleó (PP) defensa una reforma de la Constitució per perfeccionar el model autonòmic

El president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, proposa que la Carta Magna es millori amb iniciatives concretes que solucionin alguns dels seus principals defectes pràctics, com el sistema de finançament vigent, "fallit i insuficient", que creu que condemna les comunitats a un dèficit estructural si volen mantenir actius els serveis públics.

RedaccióActualitzat

El president de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, ha apostat per una reforma constitucional, amb uns objectius clars i amb un ampli acord polític i social, que permeti perfeccionar l'actual model autonòmic. El dirigent del PP ha defensat que la Carta Magna es millori amb iniciatives concretes que solucionin alguns dels seus principals defectes pràctics, com el sistema de finançament vigent, "fallit i insuficient", que creu que està condemnant les comunitats a incórrer en un dèficit estructural si volen mantenir actius els serveis públics fonamentals.

En la inauguració de les jornades "Crisi i Constitució", organitzades pel Tribunal Constitucional, Herrera ha assegurat que les propostes "recentralitzadores" no són capaces de demostrar una major utilitat que l'actual estat de les autonomies. Pel aquest "baró" del PP, no és casualitat que tots els països rescatats a Europa en l'actual crisi econòmica tinguin un règim centralitzat, mentre que els més dinàmics compten amb una àmplia descentralització política i administrativa.

Tanmateix, el president de Castella i Lleó també ha criticat el sobiranisme i ha assenyalat que els projectes secessionistes són irreals "per antihistòrics i antieconòmics" i fan molt mal a tothom, encara que, segons ha afegit, estan condemnats al fracàs.

 

 

Anar al contingut