Campament demanant la continuïtat del procés de pau a Bogotà
Bogotà

El president colombià prorroga fins al 31 de desembre l'alto el foc amb les FARC

Juan Manuel Santos confia que aviat es consolidarà l'acord de pau rebutjat en referèndum pels colombians

RedaccióActualitzat

El president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha prorrogat dos mesos més, fins al 31 de desembre, l'alto el foc bilateral amb la guerrilla de les FARC. El govern colombià i les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) van signar l'acord de pau el 26 de setembre a Cartagena, després de gairebé quatre anys de converses a l'Havana, per acabar amb un conflicte armat que dura més de 52 anys

Santos confia que aviat consolidaran l'acord de pau rebutjat pels colombians en referèndum.

L'aturada d'hostilitats havia entrat en vigor el 29 d'agost i s'esperava que la pacificació definitiva arribaria amb la celebració del referèndum del 2 d'octubre. Però, inesperadament, va guanyar el "no" al procés de pau, amb un 50,21 per cent dels vots, i això va obligar Santos a fer una primera pròrroga dels acords fins a finals d'octubre. Ara l'ha allargada, amb la voluntat de donar esperances a la pau.

Santos avisa que el termini fins al 31 de desembre no és un ultimàtum ni una data límit, però confia que el procés per aconseguir un nou acord de pau s'acabarà abans d'aquesta data. És un altre gest per reconduir la situació després de la derrota en el referèndum per la pau.

 

Anar al contingut