El president andalús i del PSOE, José Antonio Griñán, en un acte del partit.
Griñán afirma que les regles del joc estan pere respectar-les. (Foto: EFE)
Madrid

El president andalús s'oposa a una consulta en què només votin els catalans

El president andalús i exministre, José Antonio Griñán, s'ha posicionat al costat del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, pel que fa a la consulta sobiranista. Griñán afirma que "les regles del joc hi són per respectar-les" i s'ha mostrat contrari a unes "consultes territorialitzades".

RedaccióActualitzat
El president d'Andalusia i del PSOE, José Antonio Griñan, ha assegurat que la sobirania no es pot fraccionar. Griñán es posa així del costat del líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i contra la tesi del PSC, que dóna suport a una consulta pactada amb l'estat i en què només votin els catalans.

El president andalús va marcar aquesta posició després d'una reunió entre membres del PSOE sobre el nou model territorial que volen defensar.
"Les regles del joc hi són per respectar-les i si hi ha alguna cosa inequívoca és que el PSOE creu que la sobirania no és fraccionable, no es pot trencar, li correspon al poble espanyol, que és el que té el dret legítim de ser consultar." Griñán tampoc no estaria d'acord a incloure a la Constitució el principi d'ordinalitat.
Anar al contingut