L'exprofessor dels Maristes Joaquín Benítez, tapat amb un passamuntanyes, sortint de declarar davant el jutge per abusos, l'abril passat (…
L'exprofessor dels Maristes Joaquín Benítez, tapat amb un passamuntanyes, sortint de declarar davant el jutge per abusos, l'abril passat (ACN)
Barcelona

El Premi Barnils distingeix la investigació d'"El Periódico" dels casos de pederàstia als Maristes

La denúncia de cinc exalumnes contra un professor de gimnàstica va fer aflorar més de 40 casos de presumptes abusos

RedaccióActualitzat

La investigació d'"El Periódico" sobre els presumptes casos de pederàstia a diversos centres dels Maristes s'ha endut el Premi Ramon Barnils de periodisme d'investigació 2016. Els autors de les investigacions són els periodistes Guillem Sánchez, Jesús G. Albalat i Maria Jesús Ibáñez.

Dotat amb 700 euros, el premi s'ha fet públic aquest dimarts en una gala a la Sala Moragues del Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

El jurat ha valorat la "transcendència que ha tingut la investigació dels periodistes tant a escala social com institucional i l'aposta sostinguda
en el temps
", segons ha explicat el president del Grup Barnils, Ferran Casas.

Els autors van estirar el fil de la denúncia de cinc exalumnes contra un professor de gimnàstica, per abusos sexuals. La investigació va continuar i van aflorar fins a 43 casos de presumpta pederàstia en diversos centres d'aquesta escola religiosa. Arran del cas, Justícia ha demanat al govern espanyol que canviï el Codi Penal per allargar el temps de prescripció d'aquesta mena de delictes.

El jurat, d'altra banda, ha declarat desert el guardó en la categoria d'obres inèdites, pels "pocs reportatges" i la "baixa rellevància" de les obres rebudes.

Anar al contingut