Les festes proposen una setantena d'activitats fins dimecres.
Les festes proposen una setantena d'activitats fins dimecres.
Lleida

El pregó del polític lleidatà Víctor Torres obre les Festes de la Tardor de Lleida

L'històric polític lleidatà Víctor Torres ha obert les Festes de la Tardor de Lleida, i ho ha fet amb un pregó reivindicatiu, en què ha fet una crida als catalans perquè defensin la seva llengua davant d'aquells que pretenen convertir-la en dialecte. Coincidint amb el centenari del naixement del seu germà, el poeta Màrius Torres, ha convidat ciutadans i forasters a participar d'un extens programa que acabarà dimecres, Sant Miquel.

Actualitzat
Torres ha assegurat que la historia ha castigat la llengua catalana i ha alertat d'un afebliment de l'ús social que se'n fa. Per Torres, cal una reacció de la societat en la defensa del català. S'ha referit, a més, al litigi per l'art de la Franja, del qual ha dit que caldrà defensar aferrissadament els interessos lleidatans. També ha parlat de la crisi i ha lloat els canvis que ha viscut la ciutat de Lleida.

Les festes comptaran amb una setantena d'activitats culturals i musicals, entre les quals destaquen els concerts de Joan Manuel Serrat o Els Pets, la diada castellera i la gran nit de foc.

Anar al contingut