Cues de passatgers a l'aeroport del Prat per les cancel·lacions
Cues de passatgers a l'aeroport del Prat per les cancel·lacions
El Prat de Llobregat

El Prat registra retards puntuals com a conseqüència del temporal de neu i fred al centre i nord d'Europa

El temporal de neu i fred que afecta el nord d'Europa està condicionant el trànsit aeri, no només de la zona afectada per l'onada de fred. A l'aeroport de Barcelona, al Prat de Llobregat, la situació d'aquest divendres ha millorat, però encara es registren retards puntuals en alguns vols. La majoria de les afectacions són en els trajectes amb destinació a Londres, París i Berlín, on els aeroports han hagut de restringir el trànsit aeri per la gran quantitat de neu que hi ha caigut.

Actualitzat
Després que al llarg d'aquest dijous l'aeroport del Prat hagi patit una vintena de cancel·lacions com a conseqüència del fort temporal de vent i neu que s'està registrant a bona part del centre i nord d'Europa, aquest divendres la situació ha començat a normalitzar-se, tot i que encara es registren incidències puntuals.

Els vols més afectats són els que tenen com a destinació Londres, París, Brussel·les i Berlín, tot i que també n'hi ha d'altres com Munic o Frankfurt, que registren problemes en les seves connexions amb el Prat.

El Regne Unit, França i Alemanya, els més afectats pel temporal

Al Regne Unit, l'aeroport de Gatwick, a Londres, porta dos dies tancat, tot i que s'espera que al llarg d'aquest divendres es pugui reobrir. El de Heathrow també s'ha vist afectat i això ha provocat retards puntuals en altres aeroports internacionals. La neu i les gelades també han afectat el trànsit rodat i ferroviari del Regne Unit.

A França la situació és molt similar. A París, tant l'aeroport d'Orly com el Charles de Gaulle han suspès diversos vols i encara pateixen retards importants.

A Alemanya el temporal de fred també s'ha fet notar. Aquest dijous als aeroports de Berlín, Frankfurt i Munic s'han anul·lat nombrosos vols i els avions han acumulat retards que encara s'arrosseguen. A la capital alemanya les temperatures han baixat fins als 12 graus sota zero.

Augment en el nombre de passatgers

Malgrat el mal temps i aquestes incidències, s'espera que al llarg d'aquest pont augmenti el nombre de passatgers de l'aeroport de Barcelona. En total, les previsions apunten que més de 700.000 passaran al llarg d'aquests cinc dies pel Prat, una xifra que suposa un fort increment respecte als 480.000 que ho van fer durant el pont de la Puríssima de l'any passat. Aquest increment es deu sobretot, a què aquest any el pont és més llarg i també al fet que companyies de baix cost, com Ryanair, ja operin des del Prat.
Anar al contingut