Dublín

El Prat cancel·la set operacions per la vaga de Grècia i el núvol de cendra

L'aeroport del Prat de Barcelona ha cancel·lat aquest dimecres set operacions per diferents motius. La vaga general a Grècia ha obligat a suspendre dos vols de sortida amb direcció a Atenes i dos més d'arribada també des de la capital grega. El núvol de cendres que restringeix l'espai aeri de les dues Irlandes i d'Escòcia també ha incidit en el trànsit aeri a Barcelona. S'han suprimit dos vols de sortida i un d'arribada amb destinació a Belfast. El núvol de cendres també ha obligat a cancel·lar un vol de sortida i un altre d'arribada de Reus cap a Dublín. A Girona, s'ha suprimit un vol de sortida i un d'entrada cap a Glasgow.

Actualitzat
Als aeroports espanyols s'han anul·lat un total de 39 connexions amb el Regne Unit. La xifra s'ha elevat fins a 300 vols en el conjunt del continent europeu.

Irlanda del Nord i Escòcia tornen a tancar l'espai aeri


Els aeroports d'Irlanda del Nord i Escòcia han tornat a tancar a causa del núvol de cendra del volcà islandès Eyjafjalla. El tancament de l'espai aeri s'ha fet progressivament i de manera intermitent des de primera hora d'aquest dimecres. L'autoritat d'Aviació Civil irlandesa ha pres aquesta decisió per garantir la seguretat.

La zona restringida afecta la major part d'Irlanda i una part de la costa oest i el nord d'Anglaterra i Gal·les. Segons les previsions, el núvol s'estendrà cap al sud-oest durant la nit, de manera que tot fa preveure que aquest dijous encara caldran restriccions.

De fet, Ryanair ha cancel·lat tots els vols als aeroports irlandesos de Cork, Shannon i Kerry, com a mínim fins dijous al migdia.

Les autoritats d'Aviació Civil afirmen que la situació a l'espai aeri britànic no té precedents i ha obligat a desenvolupar nous procediments de seguretat que permetin als avions continuar el vol mentre passen a prop del núvol de cendra.

Com que l'espai aeri s'ha anat obrint i tancant, encara no hi ha un balanç del nombre de vols i passatgers afectats. Aquesta situació es va repetir també dimarts, quan es va tancar l'espai aeri entre les 8 del matí i les 2 del migdia, cosa que va afectar tres vols que sortien des dels aeroports del Prat i de Reus cap a aquest país.

El tancament de l'espai aeri d'Escòcia i d'Irlanda del Nord coincideix amb el compromís que van assolir els ministres europeus per posar en marxa un únic gestor per a tot el cel comunitari, que eviti la descoordinació i noves crisis. L'objectiu més immediat és la creació d'una cèl·lula que permetrà coordinar les actuacions dels països membres i els diferents organismes implicats, com ara l'Eurocontrol o l'Agència Europea per a la Seguretat Aèria.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut