Barcelona

El PPC proposa eliminar les sancions per retolar en castellà i que els pares puguin triar la llengua d'escolarització dels seus fills

El Partit Popular de Catalunya ha presentat davant la mesa del Parlament les seves dues primeres proposicions de llei d'aquesta legislatures, totes dues en matèria lingüística. Els populars pretenen eliminar les sancions als comerços per retolar en castellà i permetre que els pares puguin triar la "llengua d'escolarització" dels seus fills.

Actualitzat

El PPC presentarà una iniciativa legislativa encaminada a "eradicar les sancions als comerços per retolar en castellà" i a eliminar els expediens oberts per aquesta raó a 298 empreses que tenen establiments en territori català i a les 102 que són de fora. El portaveu parlamentari adjunt dels populars, Daniel Sirera, ha criticat les elevades sancions que s'imposen per aquest motiu: "Per donar un rebut de caixa en castellà, la Generalitat ha imposat multes de 1.800 euros, o 900 euros per un rètol en què es podia llegir 'sortida d'emergència' en castellà, o 1.200 euros per un cartell que deia 'prohibido fumar'."

Els populars s'emparen en la resposta que va donar José Montilla a Josep Piqué en el seu torn d'intervenció al debat d'investidura i asseguren compartir la visió del president electe en el sentit que "tots els ciutadans tenen dret d'escolir". I subratllen que "en una societat lliure cadascú ha de poder ser-ho per utilitzar les llengües que l'Estatut reconeix com a oficials". Per això proposen una segona iniciativa legislativa que pretén modificar la llei de política lingüística i permetre que tant el castellà com el català puguin ser llengües vehiculars de l'educació.

"Com a conseqüència de la immersió lingüística, el fracàs escolar arriba al 42,6% entre els castellanoparlants", asseguren per defensar la seva proposta.

El portaveu parlamentari dels populars, Francesc Vendrell, ha assegurat que totes dues propostes són coherents amb l'actitud de la seva formació i també amb "el desig expressat per Montilla" en el debat d'investidura. Vendrell ha negat que el PPC plantegi aquestes iniciatives per influència de Ciutadans.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut