Badalona

El PPC prendrà mesures contra Garcia Albiol pel seu discurs contra romanesos i gitanos

La secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el PP a Catalunya prendrà mesures internes amb el regidor a Badalona Xavier Garcia Albiol que atribuïa la majoria de delictes comesos a Badalona als gitanos romanesos d'aquesta població i va repartir pamflets amb fotografies on s'hi podia llegir "No volem romanesos". També a "El matí de Catalunya Ràdio", l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha donat xifres de les detencions comeses en els darrers 12 mesos a la ciutat per desmentir les afirmacions de Garcia Albiol.

Actualitzat
El PP a Catalunya prendrà mesures contra el seu regidor a Badalona Xavier Garcia Albiol. Ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" la secretària general de la formació, María Dolores de Cospedal, que no ha concretat, però, quines seran aquestes mesures i s'ha limitat a explicar que ho estan parlant amb Albiol. A més, ha assegurat que la decisió es podria conèixer en les pròximes hores.

En aquesta entrevista, María Dolores de Cospedal, ha afegit que la intenció del president del PPC a Badalona "no era tenir un comportament xenòfob". Sobre la foto del fulletó on es pot llegir "No volem romanesos", María Dolores de Cospedal ha volgut matisar que "no era una foto del PP", sinó que "era a la paret" i la fotografia va sortir al pamflet que du el logo del PP.

L'alcalde de Badalona dóna xifres

D'altra banda, l'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha donat xifres oficials -també a "El matí de Catalunya Ràdio"- sobre les detencions que hi ha hagut l'últim any a Badalona, on, per nacionalitats, la majoria han estat de ciutadans espanyols. En els darrers dotze mesos es van detenir 257 persones, de les quals 120 eren espanyoles i, entre la resta, n'hi havia 64 de romaneses, 25 de marroquines i també d'altres nacionalitats, com ara l'Equador, la Xina o el Perú. L'alcalde ha reiterat que és absurd i desencertat culpabilitzar de tota la delinqüència a la ciutat el col·lectiu de gitanos romanesos.

Dies de polèmica

L'anunci que ha fet la secretària general del PP es produeix després que aquest dilluns la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, demanés disculpes "per si algú es va sentir ferit" per les paraules i els fulletons d'Albiol. Sánchez-Camacho, però, va evitar demanar-li la dimissió, obrir-li un expedient o exigir-li en públic una rectificació per aquest polèmic fullet.

A més de Sánchez-Camacho, també des de Génova aquest dilluns, Esteban González Pons, va fer seves les disculpes del PP català, però va afegir que cal abordar "amb seriositat" el "problema de convivència" que hi ha a Badalona.

Per la seva part, la Generalitat ha anunciat que estudiarà demandar el PP de Badalona per odi racial.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut