Sánchez-Camacho en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Sánchez-Camacho en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

El PPC no participarà als actes institucionals de la Diada

En una roda de premsa al Senat, la líder del PPC ha anunciat que no assistiran als actes institucionals perquè el president Artur Mas ha revestit la Diada d'independentisme, "divisió" i "ruptura". Camacho ha assegurat que durant la cadena humana no podrà sortir de casa i ha titllat el projecte de "trist" i "lamentable".

RedaccióActualitzat
El Partit Popular Català no participarà aquest any als actes institucionals de la diada que organitzen la Generalitat i el parlament a la Ciutadella. Ho ha anunciat en una roda de premsa al Senat la seva presidenta, Alícia Sanchez Camacho, que creu que el president Artur Mas revesteix la diada d'independentisme. "El procés independentista està portant a una situació en la qual la Diada serà la Diada de la divisió, de la ruptura".
 
Sobre la cadena humana, Sánchez-Camacho ha afirmat que no podrà sortir de casa mentre se celebri. "Suposo que a les 17:14 hores hauré d'estar a casa meva sense poder sortir, perquè al carrer s'haurà impulsat una via independentista, que tindrà la mobilitat de tots els catalans al servei d'un projecte de ruptura. És molt trist i molt lamentable. Seré a casa meva i amb molt poc marge per sortir-ne", ha assegurat Sánchez-Camacho unes hores abans en declaracions a RNE.

Camacho ha afegit que aquestes afirmacions no les planteja com una "exageració", en la mesura que ostenta una representació política a Catalunya que fa que no sigui el més apropiat "sortir al carrer" quan s'està impulsant un procés independentista.

La líder dels populars catalans ha aplaudit la prohibició de la Via Catalana al País Valencià. També ha qualificat de "fora de lloc" i d'"exageració absurda" el paral·lelisme que va fer el president Artur Mas amb la mobilització que va impulsar Martin Luther King fa 50 anys a Washington.

Homs titlla les declaracions de Camacho de ridícules

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha acusat Sánchez Camacho de fer el "ridícul" per dir que haurà de passar la tarda de la Diada a casa sense sortir com a conseqüència de la cadena humana. "Una mica de serenitat, per favor. Aquest tipus de declaracions l'únic que fan és fer el ridícul a qui les diu", ha sostingut en roda de premsa després del Consell Executiu, on ha manifestat la seva sorpresa davant d'aquestes paraules de la dirigent popular.
 
Les declaracions de la líder del PPC no guarden proporció, segons Homs, davant d'un acte com la Via Catalana, que evidenciarà el to "de convivència i pacífic" que demostren aquest tipus de mobilitzacions que es porten a terme a Catalunya.
 
També ha assegurat que serà "un error" que la presidenta del PP català no assisteixi als actes institucionals de la Diada, i ha recordat que sempre hi han estat presents i que l'acte està en la línia del que el govern ha fet sempre.
Anar al contingut