El PPC no enviarà representant a la junta de portaveus i el PSC i C's només hi aniran per dir que és antireglamentària

El PSC, el PPC i C's pacten demanar per separat l'empara del Tribunal Constitucional si la junta de portaveus de dimarts convoca el ple per debatre la resolució independentista

RedaccióActualitzat

Representants dels grups parlamentaris del PSC, el PPC i C's han tornat a reclamar a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que no convoqui aquest dimarts la junta de portaveus del Parlament. Reunits informalment aquest dilluns a la tarda per acordar una estratègia conjunta, han acordat que el PPC no enviarà cap representant a la Junta, i que el PSC i C's hi aniran només per advertir Forcadell que la reunió és antireglamentària i que cap decisió que s'hi prengui no tindrà validesa. També han acordat que si, malgrat tot, la Junta convoca el ple per debatre la resolució independentista, els tres partits demanaran, per separat, l'empara del Tribunal Constitucional.

Forcadell ha convocat la junta de portaveus per dimarts al matí per convocar el ple per debatre i votar la resolució independentista presentada conjuntament per Junts pel Sí i la CUP el 28 d'octubre. El PPC ja va anunciar que esgotaria el termini legal per constituir el grup parlamentari per evitar-ho o almenys endarrerir-ho al màxim, perquè el reglament marca que no es pot reunir la junta de portaveus fins que tots els grups parlamentaris han nomenat el seu, i la convocatòria d'aquest ple només la pot fer la junta de portaveus.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut