El regidor del PP Alberto Fernández Díaz en un ple municipal
El regidor del PP Alberto Fernández Díaz en un ple municipal (ACN)
Barcelona

El PPC forçarà el govern de Colau a pronunciar-se sobre la declaració independentista en presentar una moció al ple

Els populars porten al ple una moció que rebutja la resolució aprovada pel Parlament en favor de l'estat propi

RedaccióActualitzat


El Partit Popular de Catalunya forçarà el govern d'Ada Colau a pronunciar-se sobre la declaració independentista. El PPC portarà al ple d'aquest divendres una moció rebutjant la resolució aprovada pel Parlament en favor de l'estat propi. Els vots del govern municipal seran determinants perquè la proposta s'aprovi o es rebutgi.

La moció tindrà els vots segurs del PP, Ciutadans i el PSC, que sumen 12 regidors. Convergència i Unió, Esquerra i la CUP, que n'apleguen 18, hi votaran en contra, tot i que cal veure què farà la democratacristiana Sònia Recasens. En aquest context, els vots del govern municipal poden fer decantar cap a un costat o l'altre la votació. 

A la votació del Parlament, Catalunya Si que es Pot, la formació a la qual donava suport Ada Colau, hi va votar en contra. El líder del PP a l'ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha dit que Colau no tindrà més remei que decantar-se.

"Colau i el ple municipal han de posicionar-se sobre la declaració d'independència del Parlament."

Fernández Díaz ha explicat que la proposta pretén donar suport a la vigència de la Constitució com a garantia d'unitat i convivència del nostre país i rebutjar la declaració del Parlament "per donar suport a la independència i ser unilateral".

Al ple de l'ajuntament, Fernández Díaz també preguntarà a Ada Colau si presentarà una qüestió de confiança després que la setmana passada es va veure obligada a retirar la tramitació dels pressupostos per falta de suports.

Per la seva banda, Ciutadans interpel·larà l'alcaldessa sobre possibles casos de nepotisme per la contractació d'empreses vinculades a parelles d'alguns membres del govern municipal per a la realització de processos participatius.

Anar al contingut