Sánchez Camacho, durant una entrevista a Catalunya Ràdio.
Camacho ha trobat "inacceptable" que el govern es gasti diners en això i no en afrontar la malnutrició infantil.
Barcelona

El PPC estudia accions legals per la partida dels pressupostos del 2014 destinada a la consulta

En una entrevista a l'ACN, Camacho ha carregat contra el govern per estar dedicant "els diners dels impostos dels catalans que diu que no té en una consulta il·legal".

Redacció/ACNActualitzat
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el seu partit estudiarà accions legals per impedir que el govern inclogui una partida pressupostària en els comptes del 2014 per preparar la consulta, però també per exigir responsabilitats si finalment acaba sent així.

En una entrevista a l'ACN, Camacho ha carregat contra el govern per estar dedicant "els diners dels impostos dels catalans que diu que no té en una consulta il·legal", i més quan retalla en partides socials, ha dit, i ha avisat que aquest anunci "condiciona i afecta clarament" la rèplica de Mariano Rajoy a la carta d'Artur Mas, perquè el govern ha demostrat que "no li interessa ni la resposta ni la legalitat".

"Les declaracions d'Ortega demostren que la carta a Rajoy és un tràmit i que no tenien voluntat de negociar ni de dialogar, perquè el govern ja està treballant per una consulta il·legal sense haver escoltat el govern espanyol", ha constatat la popular. Al seu parer, el fet que la Generalitat ja treballi en una partida pressupostària per a la consulta demostra que actuarà al marge de la legalitat i que només va enviar la carta "per justificar-se i de cara a la galeria".

Sánchez-Camacho ha exigit al govern que aclareixi immediatament quants recursos aniran en aquesta partida, "quants diners es vol gastar dels impostos de tots els catalans en comprar urnes i treballar per a la logística d'una consulta il·legal". La popular ha trobat "inacceptable" que el govern es gasti diners en això i no en afrontar la malnutrició infantil, i a més segueixi retallant en educació, sanitat i serveis socials. "S'ha demostrat que el govern enganya els catalans, que sí que té recursos, i que se'ls gasta en partides per preparar una consulta il·legal mentre diu als catalans que s'han d'ajustar el cinturó", ha conclòs.
Anar al contingut