Arran va intentar ocupa simbòlicament la seu del PPC en defensa del referèndum
Arran va intentar ocupa simbòlicament la seu del PPC en defensa del referèndum
Barcelona

El PPC es querellerà contra Arran després que ha intentat ocupar la seva seu

Arran empapera la seu del PPC en defensa del referèndum

RedaccióActualitzat

El Partit Popular de Catalunya es querellarà contra Arran, una de les organitzacions que integren la CUP, després que un grup de joves d'aquesta organització ha intentat ocupar la seu dels populars a Barcelona en defensa del referèndum. El líder del PPC, Xavier García Albiol, els ha acusat de feixistes i ha dit que actes com aquest no els silenciaran.

El president del PPC ha anunciat també que denunciarà la diputada de la CUP Anna Gabriel i l'exdiputat David Fernández, que han donat suport a l'acció amb la seva presència.

"La CUP i la diputada Anna Gabriel són un grup de feixistes que representen el pitjor de la societat catalana. Representen tot allò pel que estem lluitant perquè a Catalunya no representin absolutament res. Representen una part de la societat per la que nosaltres lluitem perquè democràticament desapareguin perquè significa violència i totalitarisme."

 

Arran intenta entrar a la seu del PPC a Barcelona

L'organització de l'esquerra independentista ha intentat entrar a la seu dels populars, però els Mossos d'Esquadra ho han impedit. Aleshores, els joves han empaperat la façana donant així el tret de sortida a la campanya pel referèndum d'autodeterminació plantejat per a aquest 2017.

Els joves han llegit un comunicat en què afirmen que el referèndum és innegociable i en què adverteixen el PDeCAT perquè no tingui cap temptació de negociar qualsevol alternativa amb el govern de Mariano Rajoy.  Els mobilitzats portaven una pancarta en què es podia llegir "L'autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí. Referèndum, independència i Països Catalans".

La campanya "L'organització és la clau de la victòria. Referèndum. Independència. Països Catalans", segons un comunicat d'Arran, és "fruit de l'esforç de l'organització per donar una resposta a la conjuntura històrica que es viu en una part del país i tindrà un desplegament nacional", com la resta de l'acció política de l'organització.

L'organització juvenil Arran, vinculada a la CUP, té més d'una cinquantena d'assemblees locals.

Condemnes del govern espanyol i de Puigdemont 

La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha afirmat que aquest "escrache" mostra la "radicalitat que està instal·lant la CUP a Catalunya". La número 2 de l'executiu de Rajoy ha afegit que "el problema és que la Generalitat està sucumbint a aquesta deriva radical" i ha demanat un gir al govern de Junts pel Sí:

"Que trenqui d'una vegada amb un partit que impedeix la llibertat d'expressió, que no creu en la democràcia i no respecta la llibertat dels altres per fer política".  

 

També n'ha parlat la portaveu del grup municipal del PP a Madrid  i expresidenta d'aquestas comunitat, Esperanza Aguirre, ha assegurat que "l'assalt" és comparable amb el nazisme. 

 

Anar al contingut