Barcelona

El PPC denunciarà a la Fiscalia la comissió de control de la consulta

Sánchez Camacho també ha advertit a Mas que "s'ho pensi dues vegades" abans de firmar el nomenament dels membres de la comissió

RedaccióActualitzat

L'aprovació de la creació de la comissió de control de la consulta del 9-N podria acabar als tribunals. Després d'un intens debat parlamentari sobre la legalitat o no de la votació, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que el grup parlamentari denunciarà davant la Fiscalia la votació i la impugnarà al TC. 

Camacho ha considerat que la votació ha estat il·legal perquè "el que s'estava votant era un punt de la llei de consultes clarament suspesa pel TC". Així mateix, tal i com havia amenaçat, la diputada popular ha advertit que "vigilarà que no es gasti ni un euro", perquè seria "malversació de fons públics". 

En aquest context, Sánchez-Camacho ha afirmat que "Artur Mas està en un camí molt perillós" i que ha d'escollir entre "acatar la llei i la democràcia o dimitir i convocar eleccions anticipades". "Catalunya no pot estar en aquesta situació d'inseguretat i incertesa, amb els seus governants incomplint les lleis", ha conclòs.

"Que s'ho pensi dues vegades"

La batalla legal del Partit Popular podria obrir-se en un altre front si el president de la Generalitat, Artur Mas, firma el nomenament dels set membres de la comissió de control que ha aprovat crear el Parlament.

En una compareixença als mitjans demanada per la mateixa Alícia Sánchez-Camacho, la líder del PPC ha advertit que si es produeix aquesta rúbrica mentre estigui suspesa la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9-N estarà cometent "un acte clarament il·legal".

Sánchez-Camacho ha advertit a Mas "que s'ho pensi dues vegades" abans de firmar el nomenament i ha avançat que en aquest escenari correspondrà actuar "a la llei i els tribunals".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut