La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho.
Barcelona

El PPC avisa Mas que "s'ha acabat el moment de les amenaces" i li demana que suspengui el 9-N

Alícia Sánchez-Camacho demana a la Generalitat que aturi tots els preparatius del 9-N i acabi amb el xoc de trens

RedaccióActualitzat

El Partit Popular de Catalunya ha demanat al govern de la Generalitat que acati la resolució del nou 9-N per part del Tribunal Constitucional. Ho ha fet la mateixa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, davant "la gravetat de la situació", ha dit, referint-se a la intenció del govern expressada pel seu portaveu de mantenir el procés participatiu.

Pels populars, la segona suspensió del TC, ara al "simulacre" del 9-N --diuen-- obliga el president de la Generalitat a actuar "de manera legal i democràtica". Per això li demana que aturi el "pols amb el govern d'Espanya, aturi tots els preparatius del 9-N i garanteixi que es compleix la democràcia a Catalunya".

Sánchez-Camacho ha advertit al president que "s'ha acabat el moment de les amenaces" i l'ha avisat que "ell no decideix quines lleis compleix", sinó que el parer del Tribunal Constitucional és el que mana. La líder del PPC confia que Mas no desobeirà i creu que les intencions expressades pel conseller Homs no les acabarà secundant el president.

"Fer un acte il·legal té conseqüències i espero que no es produeixi aquest escenari". Aquest advertiment és el que reforça el convenciment de Sánchez-Camacho que Mas acabarà aturant el 9-N. I encara té un altre argument per convèncer-se'n:

"No em puc ni imaginar que el president de la Generalitat, amb covardia, faci un pas enrere i deixi a funcionaris i a voluntaris que assumeixin les responsabilitats i ell es curi en salut. El president ha de garantir els drets de tots els catalans, no posar-los en risc."

D'altra banda, la presidenta del PPC ha deixat clar que la comunitat internacional no avalaria la votació del 9-N després de la suspensió del TC i tampoc perquè es demostrarà que "no és cap festa de la democràcia, sinó la festa de la il·legalitat".

Anar al contingut