El PPC anuncia el seu rebuig als pressupostos perquè està "a les antípodes" del govern de Colau

El PPC anuncia el seu rebuig als pressupostos perquè està "a les antípodes" del govern de Colau

El PPC anuncia el seu rebuig als pressupostos perquè està "a les antípodes" del govern de Colau

El líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, en roda de premsa el 8 de novembre del 2016 (horitzontal)

El líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, en roda de premsa el 8 de novembre del 2016 (horitzontal)

ACN Barcelona.-El líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat aquest dimarts el seu rebuig als pressupostos del govern de Barcelona perquè el seu grup, ha dit, està "a les antípodes" del govern d'Ada Colau. Fernández Díaz s'ha reunit aquest matí amb el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, per parlar sobre els comptes del 2017, però el popular s'ha queixat que l'executiu només hagi presentat un document amb "quatre dades, que serveix per fer una roda de premsa però no per a una negociació amb els grups". En tot cas, ja ha apuntat que el PPC està disposat a acordar qüestions concretes de ciutat, però no tot un projecte pressupostari. "Això li deixo que ho negociïn Ciutadans, ERC, la CUP i CiU", ha ironitzat.

En roda de premsa, Fernández Díaz s'ha queixat que el govern municipal s'hagi limitat a presentar "quatre xifres" d'ingressos i despeses sense entrar en concrecions sobre qüestions cabdals com la Model, el Paral·lel o altres temes de ciutat pendents. "No hi ha 'xixa'", ha exclamat.Ha lamentat que el govern municipal renunciï a exigir al Govern allò que li pertoca a Barcelona, i ho ha atribuït a la intenció de "no obrir més fronts de confrontació amb ERC i CUP". En aquest sentit, s'ha preguntat "on està l'alcaldessa reivindicativa i lluitadora per defensar els interessos de Barcelona". El popular ja s'ha descartat per negociar els pressupostos, i ha apuntat que això ja ho deixa per aquells partits que volen ser "frontissa". En aquest sentit, ha carregat contra ERC per presentar els pressupostos com a "moneda de canvi" dels comptes de la Generalitat. Ha celebrat, però, que CiU no ho hagi fet, i ha constata que "Junts pel Sí al Parlament a l'Ajuntament és 'Trencats per Barcelona'". També ha criticat que el PSC sigui capaç de votar un pressupost amb Xavier Trias i també d'avalar uns comptes "contraris" amb Colau. "Collboni està a favor que el tramvia sigui una prioritat? Vol que l'Ajuntament financiï inversions que li pertoquen a la Generalitat com la Línia 9?", ha preguntat. "Ahir vam veure una fotografia conjunta de Pisarello i Collboni perquè el PSC volia traslladar el seu compromís amb el govern, però que no ho facin amb declaracions buides de contingut, sinó amb un pressupost factible, real i aplicable a la ciutat de Barcelona", ha conclòs. Segons Fernández Díaz, el govern està presentant aquest document "per semblar que té iniciativa" mentre acaba de decidir si vincula els pressupostos a una qüestió de confiança. Pel que fa als contactes per formar un govern alternatiu, ha explicat que aquesta setmana té una reunió programada, que no és amb CiU, amb qui va tenir una conversa la setmana passada. Al seu parer, però, qualsevol alternativa a Colau passa per un paper "imprescindible" del PSC.