Barcelona

El PP vota per error a favor del finançament que marca l'Estatut

Els diputats del PP al Parlament han comès un error i han votat a favor d'una moció en què el Parlament insta el govern a aconseguir un finançament que s'ajusti íntegrament a l'Estatut. La resta de grups no hi han fet escarafalls, potser perquè s'han quedat sorpresos i atònits. El cas és que a l'hemicicle s'ha viscut un dibuix ben insòlit: el del món al revés. La moció en qüestió l'havia presentada Convergència i Unió i també s'hi han sumat el PSC, ERC i ICV-EUiA. Per tant ha comptat amb el suport de tots els grups llevat del mixt.

Actualitzat
"El Parlament de Catalunya expressa el seu suport al govern perquè aconsegueixi un bon acord de finançament ajustat íntegrament a l'Estatut". Això és el que deia la moció i el Partit Popular hi ha votat a favor, encara que minuts després ha anunciat que s'ha tractat d'una equivocació.

El diputat de CiU Jordi Turull havia acceptat introduir en la seva moció una esmena presentada pel tripartit, per la qual el parlament català "dóna suport al govern de la Generalitat en la seva negociació per aconseguir un bon acord que permeti a la Generalitat disposar d'un sistema de finançament just".

"Aquest acord ha de produir-se en el marc de bilateralitat de la Comissió Mixta d'Assumptes Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat. El nou model ha de tenir vigència a partir de l'1 de gener del 2009. D'acord amb l'Estatut, el model ha de poder-se aplicar gradualment per garantir-ne la viabilitat financera i ha d'establir un sistema d'actualització i revisió", afegeix.

A més, la moció es remetia a una resolució aprovada pel Parlament l'octubre passat, en la qual s'estipulava que l'acord final sobre finançament ha de "respectar íntegrament els preceptes i els criteris que estableix l'Estatut".

Tots els partits han votat a favor d'aquest redactat excepte Ciutadans, que s'hi ha oposat, si bé minuts després, ja aixecada la sessió plenària, fonts del PP han comunicat als periodistes que el sentit afirmatiu del seu vot ha estat fruit d'una confusió.

En votar-se per separat diversos punts de la moció, incloses algunes esmenes del PP i del tripartit, el diputat del PP encarregat de fer el seguiment d'aquest tema, Enric Millo, s'ha fet un embolic i ha instat el portaveu adjunt del seu grup, Josep Llobet, a donar l'ordre als diputats populars de votar a favor d'aquest punt, segons han explicat fonts del PP.

Si no s'haguessin equivocat, han afegit les fonts consultades, els diputats populars presents a l'hemicicle s'hi haurien abstingut.
Anar al contingut