L'exsecretari general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, durant una entrevista amb TV3.
L'exsecretari general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, durant una entrevista amb TV3.
Cuenca

El PP vol retirar el nom de Federico Mayor Zaragoza d'un carrer de Conca per donar suport a la marxa contra la dispersió dels presos d'ETA

Els populars critiquen que l'antic secretari general de la UNESCO donés suport a la manifestació de dissabte passat a Bilbao a favor del trasllat dels presos d'ETA al País Basc.

RedaccióActualitzat
El PP de Castella-la Manxa presentarà una moció perquè es retiri el nom de Federico Mayor Zaragoza d'un carrer de Conca de manera "immediata, contundent i ràpida" per un comportament que consideren "menyspreable i vergonyós". Mayor Zaragoza, secretari general de la UNESCO entre 1987 i 1999, va donar suport la setmana passada a la manifestació de dissabte a Bilbao a favor de l'acostament dels presos d'ETA al País Basc.

El secretari general del PP a la regió, Vicente Tirado, ha dit que el gest de Mayor Zaragoza "ofèn a Castella-la Manxa i a tots els demòcrates" i per això creu que "ha de desaparèixer" el carrer que la ciutat li va dedicar arran de ser declarada Patrimoni de la Humanitat durant el període en què dirigia la UNESCO. Tirado també ha exigit que se li retiri el títol de Fill Adoptiu de Conca, fins i tot si per fer-ho cal canviar el reglament d'honors i distincions.

El secretari general del PP castellanomanxec ha subratllat que el seu partit continuarà treballant "pel reconeixement de les víctimes" d'ETA i per  "reprovar tots els que van donar suport a la manifestació a favor dels presos d'ETA". Tirado creu que "hi ha d'haver una diferenciació total entre els botxins i les víctimes".



Anar al contingut