Madrid

El PP veu assumibles les condicions de C's i estudia una investidura a finals de mes

Els populars ja treballen amb la formació d'Albert Rivera un calendari que situa el debat d'investidura a finals de mes

Actualitzat

El PP ja dóna pràcticament per fet que el comitè executiu del dia 17 acceptarà les condicions de Ciutadans per donar suport a la investidura de Mariano Rajoy. El vicesecretari de Comunicació del partit, Pablo Casado, ha dit que són "optimistes" sobre les possibilitats d'un pacte amb la formació taronja perquè les condicions que va plantejar dimarts Albert Rivera "es poden acceptar".

Mentrestant, un altre dels vicesecretaris del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha traslladat la pressió al PSOE i ha dit que la formació de govern "està en mans" del secretari general socialista, Pedro Sánchez. La suma dels diputats de PP i C's no arriba a la majoria absoluta i, encara que els populars aconseguissin el suport de PNB i Coalició Canària, tot just arribarien als 175 escons, a un de la majoria absoluta. Davant d'aquesta situació, Martínez-Maillo ha apuntat que allò que més "agradaria" al PP "és un acord amb el PSOE" i ha alertat que, si Ferraz no canvia d'opinió, "hi haurà terceres eleccions".

El calendari de la investidura

De fet, els populars ja treballen amb la formació d'Albert Rivera un calendari que situa el debat d'investidura a finals de mes. Les dates més probables per al debat i la primera votació són el 30 i el 31 d'agost, mentre que la segona votació es faria l'1 i el 2 de setembre.

 

 

D'aquesta manera, la investidura no coincidiria amb la campanya de les eleccions basques i gallegues, que començarà el 9 de setembre. I també permetria que Rajoy assistís a la cimera del G-20 que es farà a la Xina els dies 4 i 5 de setembre. Si finalment l'actual president en funcions fos investit, l'hipotètic nou govern estaria a temps de presentar els pressupostos del 2017.

Acceptar les condicions d'Albert Rivera posaria en una situació delicada alguns membres del comitè executiu dels populars. En aquest òrgan hi ha invesitgats com Rita Barberá o Ignacio González i la formació taronja que s'aparti qualsevol càrrec públic que estigui imputat per casos de corrupció política.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut