Deloitte assegura que "l'expedient se centra en formalitats tècniques", però no qüestiona els comptes auditats
Deloitte assegura que "l'expedient se centra en formalitats tècniques", però no qüestiona els comptes auditats
Madrid

El PP veta les compareixences de Rato i el governador del Banc d'Espanya per Bankia

Malgrat que tota l'oposició havia demanat les explicacions de l'expresident de l'entitat i de l'encara governador del Banc d'Espanya, els populars ho han rebutjat al·legant que ara no seria adequat perquè primer cal sanejar el sector.

RedaccióActualitzat
El PP ha vetat la compareixença en submissió al Congrés de Rodrigo Rato i Miguel Ángel Fernández Ordóñez per explicar la situació de Bankia. Malgrat que tota l'oposició havia demanat les explicacions de l'expresident de l'entitat i de l'encara governador del Banc d'Espanya, els populars han fet valer la seva majoria i només han acceptat les seves propostes. La petició de compareixença de Rato i Fernández Ordóñez no es debatran, com a mínim, fins al setembre.

El PP ha assegurat que "no està tancat" a cap compareixença, però que ara no és "el moment adequat" per escoltar Rato i Fernández Ordóñez, perquè primer cal sanejar el sector.

Tots els grups de l'oposició han considerat una "farsa" i una "presa de pèl" la decisió del PP, que només ha admès les compareixences, a porta tancada, de l'Associació Espanyola de la Banca, Miguel Martínez, i la del director general de la Confederació de Caixes d'Estalvis, José María Méndez. La primera serà el 27 de juny i la segona, l'11 de juliol. Està pendent de concretar data la compareixença del secretari d'Estat d'Economia, Fernando Jiménez de la Torre.

En protesta pel veto, el PSOE, UPyD i el PNB han anunciat que no aniran a les compareixences aprovades.



Anar al contingut