València

El PP valencià va aportar més de 3 milions d'euros a la "caixa B" d'Orange Market entre 2006 i 2009

La UDEF creu que, dels diners que es van ingressar a la caixa opaca de Gürtel a València, 1,8 milions van anar a parar a la "caixa B" que la trama tenia a Madrid

Actualitzat

El PP valencià va aportar 3.213.985 euros a la caixa opaca d'Orange Market, la sucursal que la trama Gürtel va establir al País Valencià. Segons un informe policial, aquesta quantitat suposa un 99%, pràcticament la totalitat del que va obtenir l'entramat de Francisco Correa a la regió, 3.446.985 euros.

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional creu que, dels diners que es van ingressar a la "caixa B" d'Orange Market a València, 1,8 milions van anar a parar a la caixa opaca que la trama Gürtel tenia a Madrid, és a dir, un 52% del total. Els agents conclouen que "una part important de la "caixa B" de l'organització ubicada a Madrid s'alimentava de les aportacions realitzades des de la "caixa B" de la societat Orange Market a València, els fons de la qual provenien o tenien origen en els ingressos realitzats per diverses entitats del PP valencià i persones vinculades a aquesta formació, per serveis prestats entre 2006 i 2009".

La UDEF treu aquestes conclusions a partir d'un full de càlcul incautat al comptable de Gürtel en un registre domiciliari, que coincideix "en la pràctica totalitat" amb un d'intervingut a la seu d'Orange Market a València.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut