Rato, a la comissió de caixes del Parlament.
Rato, a la comissió de caixes del Parlament.
Madrid

El PP suspèn la investigació a Rato per les targetes després de renunciar temporalment a la militància

Fonts properes al partit expliquen que, amb la petició, l'expresident de Bankia ha deixat de ser "membre del partit" automàticament i ara no se'l podria sancionar

RedaccióActualitzat

El PP no seguirà investigant Rato després que ha deixat temporalment la seva militància al partit. Fonts del Partit Popular han explicat que s'ha aturat la investigació interna oberta a Rodrigo Rato sobre el cas de les targetes opaques un cop l'expresident de Bankia ha sol·licitat la suspensió temporal de la seva militància.

Amb la petició que ha fet Rato que se li suspengués la militància "en interès del PP", automàticament va deixar de ser "membre del partit" i, per tant, ara no se li pot demanar que comparegui per oferir explicacions sobre l'assumpte. Això, tot i que en la carta que va enviar a De Cospedal Rato assegurava que es posava a disposició del partit per donar totes les explicacions que se li requerissin "davant dels òrgans pertinents".

Als que no pertanyen al partit no se'ls pot sancionar, han insistit les mateixes fonts sobre la investigació interna oberta a Rato pel Comitè de Drets i Garanties.

Rato va demanar que se li suspengués la militància "fins que tots aquests fets quedin aclarits".

Fonts del Partit Popular han assenyalat que ara caldrà esperar el que diguin els tribunals sobre el cas de les targetes opaques per veure si la mesura cautelar de la suspensió de la militància és definitiva o, per contra, Rato podria recuperar la seva afiliació quan acabi el procés judicial.

Continua la investigació dels altres 12 afiliats

El Comitè de Drets i Garanties del PP, que presideix l'alcalde de Salamanca, Alfonso Fernández Mañueco, prossegueix amb la investigació interna als altres 12 afiliats del PP implicats en aquest cas de les targetes opaques.

Alguns d'aquests afiliats ja han tingut l'oportunitat d'oferir la seva versió dels fets davant de l'instructor de l'expedient, el diputat per Albacete Francisco Molinero.

Aquest òrgan disciplinari ha accelerat els tràmits i podria tenir la setmana que ve un "avançament de proposta" en relació amb el cas, segons han informat fonts del PP.

Anar al contingut