Membres del PP de València
Membres del PP de València
València

El PP suspèn cautelarment de militància regidors i assessors de València

La mesura afecta les persones que van declarar davant la Guàrdia Civil i el jutge, però no Rita Barberá

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha decidit suspendre cautelarment de militància els regidors i els assessors de l'Ajuntament de València investigats en el marc de l'"operació Taula", segons ha informat el PP en un comunicat en què explica que els ha suspès a petició pròpia. La comissió d'un presumpte delicte de blanqueig de capital durant l'última campanya electoral en seria la causa. Segons les investigacions, es tractaria de demanar aportacions de 1.000 euros per a la campanya a regidors i càrrecs de confiança que, després, es retornaven en dos bitllets de 500 procedents de la caixa B.

El comunicat del PP afegeix que el Comitè de Drets i Garanties dels populars continuarà tramitant l'expedient informatiu "a totes les persones físiques investigades o cridades a declarar, incloses les avui suspeses de militància, relacionades amb els fets investigats".

La mesura afecta les persones que van declarar davant la Guàrdia Civil i el jutge, però no l'anterior alcaldessa, Rita Barberá. L'ara senadora del PP és aforada i està pendent de presentar una declaració per escrit al magistrat abans que aquest decideixi si porta el cas al Tribunal Suprem.

Des que va esclatar l'escàndol, la direcció del PP va pressionar la direcció municipal perquè presentessin la baixa voluntària, però els implicats s'hi han negat. Els regidors actuals no deixen el càrrec i continuaran com a independents en el consistori.

Anar al contingut