Sevilla

El PP retira la querella contra l'expresident de la Junta Manuel Chaves per prevaricació

El PP andalús havia presentat al Tribunal Suprem una querella contra l'expresident de la Junta d'Andalusia i actual ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, i la seva filla per un presumpte delicte de tràfic d'influències i prevaricació. Els populars han rebut una còpia dels ajuts públics que la Junta va atorgar a l'empresa i han decidit retirar la demanda. Ara estudiaran la documentació i analitzaran si amplien els càrrecs contra l'expresident del govern andalús.

Actualitzat
Els populars acusaven Chaves de concedir fins a 10 milions d'euros en ajuts públics i subvencions a l'empresa on era apoderada la seva filla, mentre ell era president del govern andalús. El PP ha optat per retirar la querella a l'espera d'analitzar amb calma els informes sobre els ajuts públics atorgats per la Junta. Després d'estudiar aquests documents, podrien presentar de nou la querella afegint-hi més imputacions.

Aquesta acció legal arribava després que fa unes setmanes, el PP i Esquerra Unida ja havien demanat obrir una comissió d'investigació pel cas al Parlament andalús, aspecte que la cambra ha rebutjat aquest dijous amb els vots del PSOE.
Anar al contingut