La Junta Electoral desestima el recurs del PP contra l'emissió de la marxa de l'11N per TV3 i Catalunya Ràdio

El Partit Popular ha denunciat davant la Junta Electoral l'emissió del programa especial per la manifestació d'aquest dissabte per "la llibertat dels presos polítics"

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral ha desestimat el recurs que ha presentat el PP contra la retransmissió per TV3, Catalunya Ràdio i el canal 324 de la manifestació convocada per l'ANC i Òmnium per demanar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i del vicepresident i dels set consellers a la presó.

Entre altres coses, la Junta Electoral argumenta la decisió en el fet que encara no s'està en període de campanya electoral.

També en el fet que la manifestació no ha estat convocada per cap partit, federació, coalició o agrupació d'electors que es presentin a les eleccions.

I, finalment, perquè l'acte té per finalitat demanar la "llibertat dels presos polítics", una petició que, en aquests moments, no pot sostenir-se que formi part de cap programa electoral. 

Un recurs anunciat per Albiol

El líder del PP català i candidat al 21D, Xavier García Albiol, ha anunciat aquest migdia que presentava un recurs davant la Junta Electoral per la retransmissió del programa especial de TV3 per cobrir la manifestació.

"El PP ja ha presentat aquest matí un recurs davant la Junta Electoral per sol·licitar que s'impedeixi la retransmissió per part de TV3 de l'emissió en directe de la manifestació separatista"

Albiol diu que és "inadmissible la utilització partidista" de la televisió. Diu que no es pot acceptar que "TV3 continuï sent el principal instrument d'agitació de l'independentisme".

TV3 ja va emetre un programa informatiu de la manifestació per la unitat d'Espanya el passat 29 d'octubre, quan ja s'estava, també, en període electoral.

García Albiol ha fet l'anunci en un acte de partit a Gimenells, a la comarca del Segrià, on ha donat suport a Dante Pérez, número dos de la llista per Lleida. Pérez, alcalde de Gimenells, era fins ara del PSC, però ha deixat el partit i s'ha passat al PP en desacord perquè els socialistes es presenten a les eleccions amb Units per Avançar, un partit que considera nacionalista.

Cassolada i escridassada

Albiol ha denunciat per xarxes que a la seva arribada a Gimenells ha estat escridassat per un grup de persones amb cartells de "vergonya" i recordant els presos:

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut