El PP i el PSOE pacten finalment deixar fora del 155 la menció als mitjans públics

RedaccióActualitzat

El PP i el PSOE han arribat a un acord per treure de la proposta d'aplicació de l'article 155 la menció a la intervenció dels mitjans de comunicació públics.

Els dos partits han estat negociant tot el matí, a proposta del PSOE, una esmena que demanava retirar la menció als mitjans del document que va presentar el govern espanyol.

 

Notícia relacionada: Periodistes de tot l'Estat donen suport als mitjans públics

 

Poc després de les dues del migdia, semblava que l'esmena havia quedat rebutjada. El PSOE donava la negociació per esgotada, però el PP encara conservava esperances d'acord. Finalment, al cap d'uns minuts s'ha arribat a l'acord d'incloure aquesta esmena:


Abans d'arribar a l'acord, el Partit Popular ha ofert al PSOE que la tutela sobre els mitjans l'exercís una comissió tècnica del Senat i la Junta Electoral Central quan arrenqui la campanya. Els socialistes no ho han acceptat.

Aquest acord no allunya del tot la possible intervenció dels mitjans, ja que la proposta que ha presentat el govern d'aplicació del 155, inclou la possibilitat de canviar càrrecs de l'administració i de les empreses que depenen de l'administració, que inclouen els mitjans públics, encara que no hi hagi cap menció explícita.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut