Barcelona

El PP qualifica l'emissió del documental "Terra Lliure, punt final" d'apologia del terrorisme

El diputat del PPC Daniel Sirera ha qualificat d'"apologia del terrorisme" l'emissió a TV3 d'un reportatge sobre Terra Lliure i ha exigit al director de la CCRTV, Joan Majó, que assumeixi les responsabilitats que li toquin per aquest fet. Durant la comissió de control de l'actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Sirera ha considera "lamentable" l'emissió del reportatge "Terra Lliure, punt final", que ha qualificat d'"infecte".

Actualitzat
Sirera fins i tot ha arribat a llegir l'article del Codi Penal en què es defineix el que és el delicte d'apologia del terrorisme i ha criticat que en el documental "en lloc d'atemptats es parli d'accions i en comptes de terroristes, d'activistes". "Un terrorista és un terrorista encara que la televisió pública catalana els tracti com a patriotes", ha sentenciat Sirera.

El director de Televisió de Catalunya, Francesc Escribano, que ha comparegut al costat de Majó, ha justificat l'emissió de "Terra Lliure, punt final", que també ha estat condemnada per Albert Rivera, de Ciutadans, per l'"interès de parlar de forma periodística i històrica d'una pagina" de la història de Catalunya.

"Crec que ha passat suficient temps per tractar determinats temes des d'una perspectiva històrica", ha considerat Escribano, que ha recordat que l'activitat de Terra Lliure va durar setze anys i que la banda es va desarmar en fa quinze, i ha assenyalat que els criteris manifestats pel PP "impedirien tractar qualsevol acte violent".

Escribano ha insistit a assenyalar que aquest reportatge va ser una coproducció proposada per dues productores independents i que la terminologia a la qual es referia el PP era la que usaven els protagonistes. Sirera ha indicat que "això no és justificable i s'ho podrien haver estalviat".

El contrapunt l'ha posat el diputat convergent Oriol Pujol, que ha criticat el tracte que es dóna a la figura del dictador Francisco Franco. "S'està endolcint la figura del dictador Franco, amb tot el que va representar per a aquest país, a través d'un programa d'humor de TV3", ha denunciat Pujol en referència a "Polònia", i s'ha mostrat convençut que "en cap cas crec que es faci premeditadament".
Anar al contingut