Madrid

El PP publica els comptes no auditats (2008-2011), que mostren sempre beneficis

El web del PP permet consultar els comptes de l'organització entre l'any 2008 i el 2011. Segons aquests números, el partit que presideix Mariano Rajoy ha obtingut sempre beneficis. Hi ha, però, uns 52 milions i mig d'euros en ingressos que no s'expliquen.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular ha penjat en la seva pàgina web els seus comptes de l'any 2008 al 2011. Segons detalla, es tracta dels comptes i balanços consolidats del PP, presentats a fiscalització del Tribunal de Comptes i  pendents d'informe definitiu. El partit ha fet públics els seus comptes des de l'exercici del 2008 perquè els anteriors ja estan auditats pel Tribunal de Comptes i publicats a la pàgina web d'aquesta institució.

Segons aquests números, el partit que presideix Mariano Rajoy ha obtingut sempre beneficis i, per tant, sempre ha tingut més ingressos que no pas despeses. En la taula, però, s'hi inclouen uns 52 milions i mig d'euros en ingressos que no s'expliquen.

El PP ha penjat el seu estat de comptes al web oficial del partit després de l'esclat del "cas Bárcenas" sobre una presumpta doble comptabilitat del partit amb pagament de sobresous a la seva cúpula mitjançant sobres.

El vicepresident general d'estudis i programes del PP, Esteban González Pons, ha estat qui ha anunciat la publicació dels comptes com "un acte de transparència" i ha subratllat que el PP és un partit "sanejat, decent, escrupolós i, per descomptat, molt transparent". Segons González Pons, tot això es podrà apreciar en els comptes publicats ara i que, tal com ha dit, reflecteixen que el PP "no necessita acudir a enginyeries financeres per tirar endavant".

El PP anima els altres partits a fer el mateix: que publiquin els seus comptes íntegrament i que estiguin actualitzats. Així, diuen, es podrà saber quins ingressos tenen, quant cobren els dirigents i si tenen crèdits bancaris condonats o no i a canvi de què. I reiteren que portaran les accions judicials fins al màxim que els advocats del partit aconsellin.

Pel que fa a la promesa de Mariano Rajoy de presentar les seves declaracions de la renda aquesta setmana, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ha dit en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que el president del govern espanyol la complirà demà mateix.

Rajoy es va comprometre a mostrar les seves declaracions a Hisenda en la compareixença que va fer després de la publicació dels coneguts com a "papers de Bárcenas" al diari "El País". Ho va fer per sortir al pas de les anotacions en què apareixia el seu nom i que assenyalaven que hauria rebut durant 11 anys sobres de diner negre per valor de 25.000 euros anuals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut