Albiol amb Arrimadas al fons al Parlament de Catalunya (EFE)
Albiol amb Arrimadas al fons al Parlament de Catalunya (EFE)

El PP proposa al PSC i Cs marxar del Parlament quan es votin les lleis de desconnexió

RedaccióActualitzat

El Partit Popular vol acordar amb el PSC i Ciutadans abandonar l'hemicicle quan es votin les lleis de desconnexió. El portaveu d'aquest grup al Parlament, Alejandro Fernández, ha apostat per consensuar amb les altres forces l'estratègia a seguir en el plenari.

Fernández ha explicat a "El suplement" de Catalunya Ràdio que ja n'estan palant amb els altres partits:

"És probable, però no ho puc concretar ara mateix perquè ho estem parlant amb Ciutadans i el Partit Socialista, que fem el mateix, que tinguem el mateix tipus d'actuació. Ens podem imaginar que els tres partits a l'hora de votar sortirem de l'hemicicle."

Es preveu que el ple que ha de donar llum verda a la convocatòria del referèndum i a la llei de transitorietat jurídica sigui aquesta setmana.

La líder de Ciutadans i cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ja ha parlat d'una idea similar. Dissabte assegurava que segurament el seu partit s'absentaria de la votació.

Aplicar el 155?

Fernández ha assegurat que depèn de la Generalitat si s'aplica l'article 155 de la Constitució per suspendre l'autonomia.

"Depèn del govern de Catalunya perquè això és una qüestió legal. L'aplicació del 155 o de qualsevol altra mesura que s'hagi d'aplicar anirà en funció de l'actuació que tingui el govern de Catalunya. Això està perfectament marcat i definit a la llei."

Fernández ha recordat que, en tot cas, les mesures que l'Estat adopti seran proporcionals.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut