Madrid

El PP presenta un vídeo "tribut" a les víctimes de De Juana i un bus per cridar els ciutadans a manifestar-se dissabte

El PP continua posant tots els esforços en els preparatius de la manifestació de dissabte en contra de la concessió de la presó atenuada a Iñaki de Juana Chaos. Els populars han presentat un autobús de les Noves Generacions que fins aquest divendres s'utilitzarà per a la mobilització ciutadana i un vídeo d'homenatge a les víctimes de De Juana. Paral·lelament a la manifestació, el PP ha convocat concentracions dissabte davant de diverses ambaixades espanyoles.

Actualitzat

El primer viatge de l'autobús de Noves Generacions ha portat el secretari general dels populars, Ángel Acebes, a la plaça de la República Dominicana, on ha fet una ofrena floral per homenatjar les dotze persones assassinades per ETA en aquest indret de Madrid el 14 de juliol del 1986. Aquest autobús recorrerà Madrid fins aquest divendres a última hora perquè els populars puguin informar els ciutadans de la manifestació de dissabte, que transcorrerà sota el lema "Espanya per la llibertat, no més cessions a ETA".

Però aquesta no és l'única mesura que ha emprès el PP per animar els ciutadans a manifestar-se contra la concessió de la presó atenuada a De Juana Chaos. També ha presentat un vídeo que pretén ser un "tribut" a les víctimes d'aquest pres etarra. El vídeo, que es pot veure per internet, comença amb la frase "l'assassí terrorista Ignacio de Juana Chaos va omplir Madrid de sang i dolor", i a continuació, "el govern de Zapatero ha cedit al xantatge de la seva falsa vaga de fam i l'ha posat en llibertat". La gravació mostra imatges dels llocs de Madrid on De Juana va cometre atemptats, primer en color, i després en blanc i negre, amb membres de Noves Generacions emulant les víctimes, dempeus i en silenci.

Després d'aquestes escenes, es pot llegir "25 assassinats" i una llista dels noms de les víctimes, sobre les quals s'escriu "Menys de 20 anys de presó. Posat en llibertat per Zapatero per 'raons humanitàries'".

La manifestació més important de la democràcia

El president del PP, Mariano Rajoy, tindrà un paper molt destacat en la manifestació. Serà l'encarregat de llegir-ne el manifest final i durant tot el recorregut portarà la pancarta amb el lema de la marxa, acompanyat de càrrecs amenaçats del País Basc.

El president del PP ha dit que la de dissabte serà la manifestació més important de la democràcia, una afirmació que ha estat immediatament replicada pel PSOE, que ha recordat la mobilització contra el 23-F per posar-ho en dubte.

De moment, el PP ja ha informat que hi ha més de 500 autocars que vindran de tot Espanya i han confirmat la seva presència tots els dirigents regionals del partit. A més, s'ha assegurat que si apareixen banderes preconstitucionals s'encarregaran de retirar-les.

Concentracions a les ambaixades

El PP vol traslladar la seva ofensiva contra el govern Zapatero més enllà de les fronteres de l'Estat. Amb aquest objectiu ha convocat per dissabte, segons fonts populars, concentracions a les ambaixades espanyoles de Londres, Zuric, Miami i Buenos Aires.

Els populars han instat els residents espanyols a l'exterior a expressar el seu rebuig a la presó atenuada per a De Juana. La majoria de concentracions coincidiran horàriament amb la manifestació.

A banda de les ambaixades, el PP té intenció de manifestar-se a Brussel·les dimecres que ve.

El ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, ha qualificat d'"insòlit" el comportament del PP i l'ha acusat de tenir "poc sentit d'Estat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut