Madrid

El PP presenta recurs al Constitucional contra la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El portaveu del PP al Senat, Pío García-Escudero, ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra la prohibició de les corrides de toros a Catalunya a partir del 2012. Els populars han reunit una cinquantena de signatures de senadors d'aquest partit per tal de recórrer al Tribunal Constitucional la mesura que va aprovar el Parlament de Catalunya. Els populars argumenten que la prohibició atempta contra diversos drets dels ciutadans recollits a la Constitució espanyola i que envaeix competències estatals.

Actualitzat
Els populars han materialitzat el que ja van anunciar fa temps: que presenten batalla per la prohibició de les corrides de toros a Catalunya a partir del 2012. Després de reunir-se amb un grup de toreros i de reunir una cinquantena de signatures de senadors populars, el portaveu del PP al Senat, Pio García-Escudero, ha registrat un recurs d'inconstitucionalitat al Tribunal Constitucional.

García-Escudero considera que la prohibició "infringeix prop d'una dotzena d'articles de la Constitució", i que per tant el recurs està "ben fonamentat" i confia que tirarà endavant. Aquests articles, són, segons els populars la llibertat de manifestació i creació artística, la llibertat d'empresa i l'accés dels ciutadans a les manifestacions culturals.

A més, els conservadors també esgrimeixen que els decrets de traspàs d'aquesta competència de l'Estat a les comunitats autònomes els donen capacitat per regular, ordenar o promoure corrides, però "en cap cas" per prohibir la tauromàquia, que està protegida, segons el PP, per lleis nacionals i europees. És per això que conclouen que la prohibició també "envaeix competències estatals".

Pío García-Escudero encapçala la llista de la cinquantena de senadors populars que han firmat el recurs d'inconstitucionalitat. La llista també inclou María Dolores de Cospedal, Javier Arenas i la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, entre d'altres.

La prohibició de les corrides de toros a Catalunya va tenir llum verda al Parlament en una votació ajustada en què CiU i el PSC van donar llibertat de vot. L'adéu a la tauromàquia es va aprovar per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions. L'origen de la prohibició va ser una iniciativa legislativa popular de la plataforma Prou!, que va recollir 180.000 signatures.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut