Madrid

El PP porta a la Fiscalia General el cas del patrimoni de José Bono

El PP ha traslladat al fiscal general de l'Estat un escrit amb les informacions publicades sobre el patrimoni del president del Congrés, José Bono, perquè decideixi si s'escau una investigació. Segons han informat fonts del Partit Popular, amb aquest escrit, que s'ha lliurat aquest migdia, volen posar en coneixement de la Fiscalia el que s'ha publicat al diari "La Gaceta" sobre els béns patrimonials de l'expresident de Castella-la Manxa. El responsable de Comunicació del PP, Esteban González Pons, va advertir dilluns que esperaria uns dies que Bono donés explicacions, però que si no ho feia anirien a la Fiscalia.

Actualitzat
El president del Congrés, en resposta, va informar la Fiscalia del seu patrimoni i va negar, en una nota de premsa, que els seus béns procedissin de víes il·lícites. Posteriorment, va informar als integrants de la mesa sobre el seu patrimoni, i dies després va fer el mateix davant els portaveus dels grups parlamentaris, cosa que per al PP no va ser suficient, ja que aquest partit vol que Bono tramiti la qüestió en algun òrgan del Congrés.

Està previst que sigui la Comissió de l'Estatut del Diputat la que estudiï el cas.

Els populars han decidit, però, no esperar més i portar la qüestió a la Fiscalia mitjançant el trasllat de les informacions publicades, i ho ha fet davant el ministeri públic perquè aquest va ser "l'òrgan al qual va recórrer Bono" en el seu moment, segons han apuntat les fonts del PP.
Anar al contingut