Palma

El PP perd la majoria absoluta a les Illes Balears, on passa de 35 a 20 diputats

Es socialistes van segons i també perden diputats, ja que passen de 18 a 12 escons

Actualitzat

Patacada històrica del partit Popular a les Illes Balears que porten a un canvi polític. Els atacs a la llengua i el conflicte educatiu passen factura a José Ramón Bauzá.

A les Balears, el PP perd la majoria absoluta i passa de 35 a 20 diputats a les Balears. Els socialistes són segons, tot i que passen de 18 a 13 escons, mentre que Podem irromp amb 10 escons.

Cinc altres partits obtenen representació al Parlament balear, que està format per 59 diputats.

El PP ha obtingut el 28% dels vots escrutats, mentre que el PSOE aconsegueix 13 escons amb el 18% dels vots i Podem 10 parlamentaris amb el 14,7% dels vots.

La coalició nacionalista MÉS, amb 6 escons i 14,3% dels vots, Proposta per les Illes (PI) amb 4 parlamentaris i 8,3% dels vots, MES per Menorca amb 3 escons i el 1,4% dels vots.

A continuació se situen Ciutadans, amb 2 parlamentaris i el 6% dels vots, UPCM de Menorca 1, i Gent per Formentera (GxF + PSIB), 1.

Segons dades de l'escrutini fets públics pel Govern Balear, el PP perdria la seva actual majoria absoluta de 35 diputats, mentre que el PSIB també cauria en 5 escons, MÉS augmentaria significativament la seva presència i Podem irrompria a la cambra legislativa, on també entrarien el PI, Ciutadans i UPCM.

Cal recordar que la majoria absoluta s'obté quan s'arriba als 29 escons.

El president balear, José Ramón Bauzá, ha reconegut que el PP ha tingut un mal resultat a les Illes però també a tot l'Estat i assumeix la responsabilitat que els ciutadans els hagin retitirat la confiança.

El coordinador de la campanya electoral del PSIB, Cosme Bonet, ha augurat que en més de 30 municipis de Mallorca i prop de 40 a tot Balears es podran produir pactes d'esquerres en què la seva formació serà clau per governar.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut