Madrid

El PP obté els millors resultats de la seva història a Madrid i surt reforçat al País Valencià

El Partit Popular es manté com la força més votada a Madrid i el País Valencià, dos dels seus feus. A la capital de l'Estat, hi ha obtingut els millors resultats de la seva història en unes eleccions al Congrés, amb més d'un 49% dels vots, un resultat que els fa guanyar un diputat. El PSOE, en canvi, en perd un, igual que Esquerra Unida. La novetat a Madrid, però, és la irrupció d'un nou partit al Congrés, i és que Unió, Progrés i Democràcia ha col·locat la seva cap de llista per Madrid, Rosa Díez. Al País Valencià, com a Madrid, el PP també s'ha imposat clarament, i ha aconseguit guanyar dos escons. L'altra novetat en terres valencianes és el fet que Esquerra Unida s'ha quedat sense representació.

Actualitzat

La capital de l'Estat és clarament territori popular. A Madrid, el partit de Mariano Rajoy ha obtingut pràcticament la meitat dels vots, gairebé cinc punts percentuals més que fa quatre anys, i ha situat divuit diputats al Congrés, un més que en la legislatura passada. Aquests resultats són "històrics", segons el secretari de comunicació del PP de Madrid, Juan José Güemes, per qui l'alta participació, de més d'un 80%, explica el resultat.

El partit que ha guanyat el Partit Populat l'ha perdut, en canvi, el PSOE, que no ha arribat al 40% dels vots. Els socialistes, doncs, tindran quinze escons, un menys que els obtinguts en les eleccions del 2004. Un altre partit d'esquerres, IU, també ha perdut un escó, ja que en tenia dos i es queda només amb el del cap de llista, Gaspar Llamazares, que ha deixat el càrrec al capdavant del partit.

En canvi, Rosa Díez serà present al Congrés dels Diputats en aquesta legislatura gràcies als vots que ha obtingut el nou partit que lidera, Unió, Progrés i Democràcia.

El País Valencià, també feu popular

Més del 50% dels vots són els que ha obtingut el Partit Popular al País Valencià, on ha augmentat la representació amb dos diputats, fins als dinou. El PSOE, que ha perdut prop de dos punts percentuals de vots, ha aconseguit, però, mantenir el nombre d'escons i es queda amb els catorze que ja tenia en la legislatura passada.

Qui perd i molt al País Valencià és Esquerra Unida, que s'ha quedat sense representació després de quedar-se amb prop de la meitat dels vots que va obtenir el 2004. IU, doncs, ha vist com les crisis internes li passaven factura.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut