El PP i l'equip de govern del PSC tanquen un acord pels pressupostos de l'Ajuntament de Lleida del 2017

El PP i l'equip de govern del PSC tanquen un acord pels pressupostos de l'Ajuntament de Lleida del 2017

El PP i l'equip de govern del PSC tanquen un acord pels pressupostos de l'Ajuntament de Lleida del 2017

La presidenta del grup del PP a la Paeria, Dolors López, amb el portaveu popular a la Paeria, Joan Vilella, durant la presentació de l'acord pressupostari amb l'equip de govern del PSC. Imatge del 28

La presidenta del grup del PP a la Paeria, Dolors López, amb el portaveu popular a la Paeria, Joan Vilella, durant la presentació de l'acord pressupostari amb l'equip de govern del PSC. Imatge del 28 de novembre del 2016. (Horitzontal)

ACN Lleida.-El grup del Partit Popular a l'Ajuntament de Lleida ha anunciat aquest dilluns l'acord que ha arribat amb l'equip de govern del PSC pels pressupostos municipals del 2017. La presidenta del grup i el portaveu popular a la Paeria, Dolors López i Joan Vilella, respectivament, han explicat que l'entesa ha estat possible després que el govern de la Paeria hagi acceptat la pràctica totalitat de les esmenes presentades pel PP com ara la incorporació del Programa d'ajudes al pagament de l'IBI per a persones en situacions especials de vulnerabilitat -dotat amb 250.000 euros-, del Pla d'inserció laboral per a col·lectius vulnerables Integra, un pla plurianual pel soterrament del cablejat elèctric que encara penja de les parets dels edificis de Lleida i 72.000 euros més per la millora dels camins de l'Horta, entre altres mesures. Vilella ha qualificat l'acord de "seriós, realista i assumible per la Paeria" i també ha destacat que "no busca un titular sinó el benefici del conjunt dels ciutadans de Lleida".

Entre les esmenes populars que l'equip de govern d'Àngel Ros ha acceptat incloure al pressupost del 2017 destaquen el Programa d'ajudes al pagament de l'IBI per persones en situacions especials de vulnerabilitat i que està dotat amb 250.000 euros; el Pla Integra, que és un programa d'inserció laboral per a col·lectius vulnerables i que es realitzarà conjuntament entre els serveis socials de la Paeria i l'IMO; un pla plurianual pel soterrament del cablejat elèctric que encara penja de les parets dels edificis de Lleida; 72.000 euros més per a la millora dels camins de l'Horta; 50.000 euros més pel fons d'Atenció a la Pobresa Energètica, i 3.500 euros per les obres de restauració de la capella de l'Acadèmia Mariana.Després de tancar l'acord amb els populars -que també van votar a favor de les ordenances fiscals 2017 del PSC-, l'equip de govern de Paeria en tindria prou amb els vots del grup de Ciutadans (C's) -que ha donat suport a la majoria d'iniciatives socialistes en l'actual mandat- per aprovar els comptes municipals per a l'any vinent. La Paeria debatrà el pressupost del 2017 en el Ple extraordinari que celebrarà aquest dimecres.