El PP i el PSOE pacten els quatre nous magistrats del TC

El PDeCAT i ERC han abandonat el Senat durant la votació

RedaccióActualitzat

Aquest migdia, la cambra alta ha votat i ha donat el vistiplau definitiu als nomenaments dels 4 nous membres del Tribunal Constitucional. A la votació no hi han participat ni PDeCAT ni ERC, que han sortit per denunciar la falta de consens i el que creuen és una utiliització partidista de la institució.

1 dona i 3 homes que, juntament amb la resta de membres, tenen al davant reptes com el de Catalunya i el referèndum.

Les incorporacions són dues a proposta del PP: Ricardo Enríquez, que ja formava part del tribunal des del 2014 perquè va entrar després de la mort d'un altre jutge, i el catedràtic de Dret del Treball, Alfredo Montoya. I dos proposats pel PSOE: Cándido Conde-Pumpido, exfiscal general de l'Estat i la catedràtica de Dret Constitucional María Luisa Balaguer. Prendran possesió del nou càrrec la propera setmana.

Els quatre nous magistrats que avui ha ratificat el Senat van ser preguntats insistentment, sobretot per part d'ERC, pels conflictes oberts en relació ambatalunya. Només María Luisa Balaguer va dir que es reserva l'opinió, perquè li tocarà resoldre sobre aquestes qüestions, mentre que els tres restants es van cenyir al que diu la Constitució.

Un cop elegits els 4 nous magistrats del Constitucional ara el que queda pendent és saber qui serà el nou president del tribunal, un càrrec pel qual cada vegada sona amb més força el nom de l'exdiputat del PP Andrés Ollero.

Els senadors d'ERC i PDeCAT abandonen el Senat

Els senadors d'ERC i PDeCAT han abandonat aquest dimecres el ple del Senat durant la votació dels quatre nous membres del Tribunal Constitucional elegits per aquesta cambra.

La portaveu d'ERC, Mirella Cortès ha expressat la "disconformitat" de la seva formació en el mètode d'elecció dels magistrats:

"Entenem que el TC és un tribunal totalment polititzat, en cap cas independent, i que compleix el mandat del govern de l'Estat, que està a mans del PP i del PSOE, i perquè la votació està decidida i amanyada pels partits que formen part de la cambra".

El portaveu del PDeCAT, Josep Lluís Cleries, també ha assegurat que l'ús del Tribunal Constitucional per part del PP en el debat polític és un "greu error" i una "manca de respecte" al mateix Tribunal Constitucional.

 

 

 

Anar al contingut