L'hemicicle del Congrés dels Diputats en la sessió d'aquest dimarts
L'hemicicle del Congrés dels Diputats en la sessió d'aquest dimarts

El PP i Cs es queden sols defensant la resposta de La Moncloa a l'1-O

El Congrés rebutja, gràcies al vot del PSOE, una proposició que buscava fer pinya al voltant del govern espanyol i el poder judicial davant l'1-O

Actualitzat

El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dimarts a la tarda la proposta que feia Ciutadans per fer front comú davant el referèndum de Catalunya. La proposició necessitava el suport del PSOE per aprovar-se, però, finalment, els socialistes hi han votat en contra, igual que Units Podem, Esquerra Republicana i el PDeCAT.

El PSOE posava com a condició el fet de resoldre el conflicte de manera "pactada i legal", cosa que Ciutadans ha refusat, perquè defensa que no s'ha de pactar res sobre aquesta qüestió amb la Generalitat. La diputada Meritxell Batet ha insistit que és "imprescindible obrir solucions polítiques i crear escenaris de diàleg" per evitar que el 2 d'octubre es mantingui la mateixa situació" de "greu crisi territorial".

Quatre abstencions socialistes

Quatre diputats socialistes s'han abstingut malgrat que la direcció del grup havia donat instruccions de votar en contra de la iniciativa després d'un apassionat debat als passadissos de la cambra baixa, uns minuts abans de la votació. Han estat Soraya Rodríguez, que ha defensat la seva abstenció en declaracions als periodistes, i tres socialistes andalusos, entre ells Antonio Pradas, que després ha explicat que en el seu cas s'ha tractat d'un "error" i que no tenia intenció de trencar la disciplina de vot.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut