Madrid

El PP i Ciutadans acorden firmar les mesures anticorrupció i fixar data per a la investidura

Rajoy i Rivera també han acordat que aquest divendres comencin les negociacions entre tots dos partits

RedaccióActualitzat

Mariana Rajoy i Albert Rivera s'han reunit aquest dijous i han acordat que divendres el PP firmarà les condicions anticorrupció de Ciutadans i que aquest dijous a la tarda mateix es posarà data a la sessió d'investidura. Un cop acceptades les dues condicions que Rivera exigia al PP, divendres es reuniran els equips negociadors de totes dues formacions. 

En declaracions posteriors a la reunió, Rajoy ha explicat que es reunirà amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i li comunicarà que està en disposició de presentar-se a la votació d'investidura.

"Hem fet un pas decisiu. Demà iniciarem les negociacions perquè hi hagi suport de C's al candidat del PP."

També en roda de premsa després de la reunió, Albert Rivera ha dit que la data per a la investidura s'anunciarà avui mateix. El líder de Ciutadans també ha dit que si algú pensa en terceres eleccions, "que s'ho tregui del cap".

Dimecres, la investidura de Mariano Rajoy continuava, aparentment, encallada, però aquest dijous al migdia Rajoy i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, s'han tornat a reunir amb la intenció d'aclarir la situació i posar data a la investidura.

Aparentment bloquejat

Era la quarta reunió entre tots dos des de les eleccions del 26 de juny. Aparentment, la reunió del comitè executiu del PP de dimecres no havia desbloquejat la situació perquè no es va aclarir si acceptava o no les sis condicions que Ciutadans va fixar per començar a negociar. Els populars només van obrir la porta a engegar converses, però sense concretar res

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut