Madrid

El PP guanyaria les eleccions generals si es fessin ara i el PSOE seria la segona força al davant de Podem

El CIS mostra que PP, PSOE i Podem han baixat respecte a l'últim baròmetre, mentre que han pujat Ciutadans, IU i ERC

RedaccióActualitzat

El Partit Popular, amb una intenció de vot del 27,4%, continuaria sent la força més votada però perdria vots, si ara es fessin eleccions, segons l'última enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques. Comparat amb els resultats del 20 de desembre, el PSOE quedaria com a segona força, tot i que baixaria lleugerament, amb el 21,6% i relegaria Podem i les confluències a tercera força amb el 17,7%. Precisament la caiguda de més de tres punts de la formació liderada per Pablo Iglesias és la més pronunciada.

Ara bé, si Podem i les confluències es presentessin conjuntament amb IU, que ha pujat fins al 5,4%, arribarien al 23,1%. Així, superarien el PSOE i es quedarien a quatre punts del PP.

discurs

Ciutadans, per la seva banda, surt beneficiat del seu pacte per la investidura amb els socialistes i augmentaria un 3,3% el nombre de vots fins a situar-se al 15,6%. També augmentaria vots ERC, fins al 2,5%. Per contra, Democràcia i Llibertat baixaria i es quedaria amb l'1,9% dels vots.

L'enquesta es va fer a principis d'abril en ple procés de les negociacions per formar govern, que han acabat sense cap acord.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut