El PP guanyaria les eleccions el 20-D amb gairebé vuit punts d'avantatge respecte al PSOE

Segons l'enquesta, hi ha un 40% d'indecisos

RedaccióActualitzat

A poques hores de l'inici de la campanya electoral per a les eleccions generals del 20-D, el CIS (Centre d'Investigacions Sociològiques) planteja un escenari en què les aliances seran obligatòries per formar govern.

El Partit Popular tornaria a guanyar les eleccions a Espanya amb un 28,6% dels vots, a vuit punts del PSOE (20,8%). Ciutadans es quedaria com a tercera força política, a poc menys d'un punt dels socialistes, amb un 19%. Segons l'enquesta, hi ha un 40% d'indecisos. 

Quan falta menys d'un mes per a les elecions, el Partit Popular de Mariano Rajoy, amb una forquilla de 120-128  escons, tornaria a guanyar, però lluny de la majoria absoluta, que se situa als 176 escons, i necessitaria pactar per governar. El segon lloc l'ocuparia el PSOE de Pedro Sánchez, amb 77-89; i en tercera posició, l'emergent Ciutadans d'Albert Rivera, que entraria amb força al govern amb 63-66 escons. L'altra força a l'alça, Podem, assoliria entre 23 i 25 diputats i s'hi podrien afegir els que obtindrien En Comú Podem i Compromís, que podrien treure 11 i 7 diputats, respectivament. Amb aquests resultats el bipartidisme desapareixeria i Rajoy hauria de comptar amb els vots de Ciutadans per obtenir majoria absoluta. 

A Catalunya, uns resultats molt diferents als del CEO d'aquest dimecres: guanyaria En Comú Podem seguida de Democràcia i Llibertat, Ciutadans, PSC i Esquerra.

 Valoració dels líders

Pel que fa a la valoració dels líders, que tothom suspèn, el més valorat és Albert Rivera, de Ciutadans, seguit molt de prop per Alberto Garzón, d'Esquerra Unida, que no va voler integrar-se dins del cosmos de Podem, i del líder del PSOE, Pedro Sánchez. A un punt de distància, se situa Pablo Iglesias, de Podem, a cinc dècimes de Mariano Rajoy.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut