Madrid

El PP exigeix la dimissió de la ministra de Cultura amb l'argument que Zapatero l'ha desmentida

La polèmica sobre l'accés a internet manté la seva posició en el terreny polític. Després que el president Zapatero aclarís ahir que el govern no vol tancar cap web ni blog, la posició de la ministra de Cultura ha quedat en entredit. Ara, el Partit Popular exigeix la dimissió de la Ángeles González-Sinde.

Actualitzat
La intervenció del president en la polèmica sobre les modificacions previstes de la legislació sobre propietat intel·lectual aclaria la situació però al mateix temps col·locava la ministra en una posició delicada. De fet, Zapatero admetia que hi podia haver defectes en la redacció del text i que caldria fer-ho millor. I encarregava l'esmena a l'equip de González-Sinde.

Ara mateix, la polèmica per la proposta governamental d'incloure la salvaguarda dels drets d'autor entre les mesures que permetrien tallar l'accés a internet es manté en dos fronts. Per una banda, el PP ha decidit esgrimir la qüestió presentant-la com un debat entre la llibertat i l'autoritarisme, a causa de la idea inclosa en la proposta legal de crear una comissió encarregada de tramitar les queixes sobre webs que permetin descàrregues de continguts digitals dels quals no se'n tinguin els drets. Els partits de l'oposició han reaccionat en contra de la proposta.

Per una altra, el manifest en contra de la disposició final del projecte de llei d'economia sostenible continua obtenint suports a internet després de la reunió d'ahir amb la ministra, que va ser tensa i no va permetre arribar a cap acord concret. Uns quants promotors de les protestes han fet un pas més enllà i han convocat manifestacions a diverses ciutats espanyoles, també a Barcelona.
Anar al contingut