La seu del PP a Madrid
La seu del PP a Madrid
Madrid

El PP es nega a declarar davant del jutge com a investigat pel cas dels ordinadors de Bárcenas

El PP és el primer partit que és investigat com a persona jurídica, després de l'entrada en vigor de la reforma del Codi Penal, que amplia les responsabilitats penals a les organitzacions

Actualitzat

El Partit Popular havia de compareixer aquest divendres al jutjat en qualitat d'investigat pel cas dels discos durs dels ordinadors de l'extresorer Luis Bárcenas, que suposadament van ser esborrats. El partit s'hi ha presentat, però ha refusat declarar.

L'assessor jurídic del partit ha llegit davant del jutge un comunicat dient que el PP vol col·laborar amb la justícia però s'ha negat a declarar.

En aquest escrit, el partit torna a negar haver destruït cap dada dels ordinadors de Luis Bárcenas i assegura que quan l'extresorer els va tornar al PP estaven buits de tota informació, arxiu o dada.

Primer partit investigat

El PP és el primer partit que és investigat com a persona jurídica, després de l'entrada en vigor de la reforma del Codi Penal impulsada per Alberto Ruiz-Gallardón, que amplia les responsabilitats penals a les organitzacions.

La decisió la va prendre la jutge d'Instrucció 32, Rosa María Freire, després de les declaracions de la gerent del PP, Carmen Navarro, i del responsable aleshores dels serveis informàtics, Javier Barrero.

Aquest mateix divendres, la jutge ha arxivat la causa contra Barrero, perquè entén que, quan van passar els fets, entre l'abril i el juliol del 2013, Barrero no tenia responsabilitat en el departament d'informàtica del PP.

Anar al contingut