La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal
Madrid

El PP emprendrà accions judicials pel "cas Bárcenas" aquesta setmana

De Cospedal ha insistit que Bárcenas va deixar de ser tresorer del partit i de "tenir cap tipus de relació laboral ni cap servei amb el PP l'abril del 2010", quan el partit va pactar amb l'extresorer una "indemnització en diferit" mitjançant un acord "entre les parts", que en aquell moment va considerar "vàlida".

RedaccióActualitzat
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha assegurat que aquesta setmana el Partit Popular, finalment, presentarà les accions judicials derivades del "cas Bárcenas" així com també ho faran els membres de la cúpula del partit i de l'anterior que apareixen citats en els suposats papers de l'extresorer Luis Bárcenas.

De Cospedal, que va presentar a nivell particular la seva pròpia demanda contra Bárcenas i el diari "El País", no ha concretat de quin tipus d'accions es tracta ni contra qui i s'ha limitat a dir que es tracta d'una "estratègia conjunta" en què també s'inclou el president espanyol, Mariano Rajoy. En aquest sentit, la número dos del partit ha dit que el PP està estudiant la possibilitat que el president del govern "pugui no anar-hi", però asseguren que el mateix Rajoy és partidari "d'anar-hi amb els seus companys".

En qualsevol cas, la número dos dels populars ha insistit que Bárcenas va deixar de ser tresorer del partit i de "tenir cap tipus de relació laboral ni cap servei amb el PP l'abril del 2010", quan el partit va pactar amb l'extresorer una "indemnització en diferit" mitjançant un acord "entre les parts", una fórmula que els serveis jurídics van considerar aleshores de "vàlida", tot i que, segons ha admès De Cospedal, "avui s'hauria vist diferent".

D'altra banda, la secretària general del PP ha assegurat que el PP "no accepta xantatges", com tampoc ho fa el president del govern espanyol. "Els ho dic amb tota la tranquil·litat", ha dit De Cospedal. I ha afegit: "Algú fa un xantatge quan té alguna cosa amb què fer-ne". En aquesta línia ha assegurat que tant el seu partit com el president "estan molt tranquils".
Anar al contingut