Hernando durant la roda de premsa (Font:Efe)
Hernando ha recordat que dels 59 municipis governats per trànsfugues, 19 tenen alcaldes del PP (Font:Efe)
Madrid

El PP dóna per trencat el pacte antitransfuguisme

El portaveu del PP en la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme, Juan José Matarí, ha explicat que el seu partit dóna per trencat aquest pacte. El popular ho ha explicat aquest dilluns al vespre i ha afegit que consideren que el pacte s'ha trencat perquè els socialistes no han retirat la candidatura del declarat trànsfuga Agustín Navarro a l'alcaldia de Benidorm. El PSOE no vol donar cap pacte per trencat i insisteix en l'oferta que ha fet al PP de no incloure alcaldes o regidors declarats trànsfugues en les seves llistes sempre que el PP fes el mateix.

Actualitzat
El Partit Popular ha donat per trencat un pacte que tots els partits polítics van segellar l'any 1998. Es tracta del pacte antitransfuguisme.

Els populars consideren que els socialistes han trencat l'entesa en no retirar la candidatura del declarat trànsfuga Agustín Navarro a l'alcaldia de Benidorm. El portaveu del PP en la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme, Juan José Matarí, ha explicat que la seva formació té a partir d'ara les mans lliures per presentar els candidats que considerin oportuns a les eleccions municipals de l'any que ve.

De la seva banda, els socialistes no volen donar cap pacte per trencat, insisteixen en l'oferta de diàleg i mà estesa als populars i recalquen que mantenen l'oferta que havien fet al PP abans que comencés la reunió de la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme: es comprometen a no incloure alcaldes o regidors declarats trànsfugues en les seves llistes electorals sempre que el Partit Popular faci el mateix.

Actualment, a l'Estat hi ha 59 alcaldes declarats trànsfugues, 11 dels quals en localitats catalanes.

Antonio Hernando, secretari de Política Municipal del partit socialista, ha recordat que dels 59 municipis governats per trànsfugues, 19 tenen al capdavant alcaldes del PP, 10 del PSOE, 4 de CiU, 2 del Partit Andalusista i 2 més d'ERC, a més d'un d'Esquerra Unida i un altre de Nueva Canaria.
Anar al contingut